lauantai 1. joulukuuta 2012

Sijoitusasunto sivu suun

Hei kaikille ja hyvää joulukuuta!

Silmiä on pidetty auki, tilanteita seurailtu ja asuntomarkkinoita katsastettu puolitosissaan viime viikkoina. Tilanne on se, että kohta voisi olla mahdollista hankkia toinen sijoitusasunto yhdessä muutaman kumppanin kanssa.

Löysin loppuviikosta netistä mielenkiintoisen sijoitusasunnon, joka olisi tsekkaamisen arvoinen. Kohteen arvioitu vuokratuotto olisi ollut yli 7 prosenttia! Helposti ei tällä hetkellä tuommoisiin tuottoihin päästä, ainakaan paremmilla alueilla. Huonoilta alueilta mielummin ei kannata ostaakkaan. Kyseessä oli 70-luvun lopun kerrostaloyksiö, jonka pintoja oli päivitetty uudempaan. Remonttitarvetta asunnossa ei olisi siis ollut, korkeintaan hyvin pientä pintaviilaamista vain. Taloyhtiössäkin oli suurempia remontteja hoidettu (putket, parvekkeet).

Löysin asunnon tietyltä foorumilta yksityisen henkilön myymänä. Hintapyynti vaikutti yllättävän matalalta. Olikohan myyjä täysin perillä hintatasosta? Tai sitten takana oli jokin selitys matalalle hinnalle. Tai ehkä halusi nopeasti eroon ja suostui luopumaan edullisemmin, kun kerran myi itse säästi välityspalkkion? You never know. Soitto myyjälle, mutta asunto oli juuri mennyt. Harmi. Mutta, ei se mitään. Uusia hyviä asuntoja ilmaantuu varmasti jatkossakin. Täytyy pitää vain silmät entistä tarkemmin auki eri foorumeilla ja reagoida nopeasti sopivan osuessa kohdalle.

Jatkossa kerron lisää asuntosijoittamisesta kunhan kerkeän. Hyvää viikonlopun jatkoa!

P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti