sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Matka vaurauteen osa 3 "Hanki ylijäämä"


Jotta pääsisit vaurastumisessa hyvään alkuun, on ylijäämän hankkiminen ensimmäinen askel. Ylijäämä tarkoittaa sitä, että kuukausittaisia tuloja on enemmän kuin menoja. Omaa taloutta voi verrata yrityksen toimintaan. Jokainen varmasti ymmärtää, että mikään yritys ei pitkään pysyä pystyssä, jos se ei tuota voittoa. Sama pätee omaan talouteen. Visaa on aina helppo vinguttaa ja pikavippejä ottaa, mutta maksun aika koittaa kuitenkin joskus, jolloin joistain elämän menoista on viimeistään karsittava (jos pystyy). Pahimmassa tapauksessa voi joutua jopa myymään omistusasunnon, hankkimaan toisen työn jne. Ei kiitos.

Miksei siis karsia kuluista etukäteen, ettei joudu edellä mainittuihin ongelmiin? Alkuun riittää jo se, että ylijäämää kertyy edes hiukan. Summalla ei alkuun ole väliä. Pääasia on, että opit sen ajatusmallin, että aina jää jotain sivuun.

 Ylijäämän hankkimiseen on kaksi keinoa: 1) karsi menoja 2) kasvata tuloja. Ensimmäiseksi kannattaa keskittyä karsimaan turhat menot ja sitten miettiä, että miten voisi kasvattaa omia tuloja. Seuraavassa kirjoituksessa käsittelemme menojen karsimista ja sen jälkeen tulojen kasvattamista.

Seuraava osa:
Matka vaurauteen osa 4 "Karsi menoja"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti