sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tavoitteena taloudellinen vapaus

Yksi suurista tavoitteistani on saada elää taloudellisesti vapaata elämää eli saavuttaa taloudellinen riippumattomuus. Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa sitä, että sinun työstä riippumattomat tulosi kattavat sinun elämän menosi ja parhaassa tapauksessa vielä hieman ylittävät ne. Rikkauksia tavoittelevat ihmiset usein mielletään ahneiksi ja itsekkäiksi pröystäilijöiksi. Itse en halua saavuttaa taloudellista vaurautta sen vuoksi, että voisin ostaa hienoja tavaroita (okei, ehkä joku hieno auto nyt olisi ihan okei =) ) vaan siksi, että voisin elää sellaista elämää kuin haluan.
Millaista unelmieni elämä sitten on? Se on sellaista, että voin tehdä juuri sellaisia asioita kuin haluan. Haluan tehdä asioita, mitkä inspiroivat minua. Mietitäänpä, miksi suurin osa ihmisistä käy töissä yli 60 vuoden ikään asti, jatkossa ehkä jopa 70 vuoden ikään asti? Siksikö, että he nauttivat työn teosta? Joskus ehkä niinkin, mutta useimmiten siksi, että he tekevät työtä rahan puolesta. Itse haluan laittaa rahan tekemään työtä minun puolestani. Itse olen ainakin päättänyt, että en tee lähellekään 60 vuoden ikään asti töitä rahan vuoksi. Haluan tehdä työtä, mikä inspiroi minua. Haluan olla yrittäjä, oman itseni herra. Ihmiset kuitenkin viettävät työssä suuren osan ajastaan, yleensä vähintään yhden kolmasosan vuorokaudesta. Miksi työ sitten pitäisi olla sellaista, mitä ei tee nautinnon vaan rahan takia?
Usein kuulee sanonnan (useimmiten ei vaurauden ihmisten suusta) ”raha ei tuo onnea”. Sanonnassa on kyllä minunkin mielestäni perää, mutta itse olen sitä mieltä, että raha ei itsessään tuo onnea, mutta rahattomuus tuo epäonnea. Haluan saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden siksi, että voin nauttia elämästäni täysin. Haluan tehdä sellaista työtä kuin haluan. En halua jättää jotain asiaa tekemättä rahan takia. En halua stressata rahojemme riittävyyttä esimerkiksi laskujen maksuun ja muihin menoihin. En halua jättää kaupasta ostamatta, jotain ruokaa siksi, että se on kallis, (tällä hetkellä joudumme vielä tekemään niin J). Tällä hetkellä luovumme vielä useista ostettavista asioista ja lykkäämme tyydytyksen tarvetta siksi, koska keskitymme tekemään asioita, jotka vievät meitä tavoitettamme, taloudellista riippumattomuutta, kohti.
Teetkö sinä työtä nautinnosta vai rahan takia? Joudutko jättämään rahan takia jotain asioita tekemättä, joita haluaisit tehdä?
Tarkan markan isä

2 kommenttia:

  1. Hyvää tekstiä. Kirjoituksen perusteella todellakin olet yrittäjä :) Harva perustyössä käyvä ajattelee taloudellista vapautta, tai ainakaan uskoo siihen sillä tavalla kuin kirjoitit. Samat tavoiteet on täälläkin. Tsemppiä teille tavotteiden saavuttamisessa! "Se lisääntyy mihin keskität ajatuksesi".

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen vasta aloitteleva sivutoiminen yrittäjä, mutta ainakin yrittäjähenkeä löytyy, se täytyy myöntää :) Tsemppiä myös sinulle tavoitteeseesi. Varmasti siihen pääsee, kun vaan uskoo itseensä hullun lailla :)

    Tarkan markan isä

    VastaaPoista