sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Säästövinkki: Säästä rahaa vaateostoksissa

(kuvan lähde:http://www.best-money-saving-tips.com/why-save-money.html)
Säästä rahaa vaateostoksissa

On olemassa yksi paikka, mistä löytyy aina laadukkaitakin vaatteita suurilla alennuksilla. Alennukset saattavat olla jopa 80-95% alkuperäisestä hinnasta. Mikä tällainen mahtava vaatekauppa sitten on? No kirpputori tietenkin.

Kirpputorilta suuria säästöjä

Olemme viimeisen vuoden aikana säästäneet useita satoja euroja ostamalla suurimman osan vaatteistamme kirpputoreilta. Toki tietyt vaatteet täytyy ostaa liikkeestä, mutta paljon hyviä vaatteita kirppiksiltä voi löytää, kun vaan jaksaa etsiä. Lasten vaatteiden kohdalla kirpputori on ehdoton kultakaivos. Ihan pienimpiä lasten vaatteita saatetaan käyttää kerran tai kaksi, joten ne ovat kirppikseltä ostettuna aivan kuin uusia. Hinta vain on aivan toinen. Äidit tyhjäävät vaatekaappejaan ja laittavat vanhat lasten vaatteet myyntiin. Itse olemme ostaneet kymmeniä vauvan- ja lastenvaatteita kirpputorilta. Keskimääräinen vauvanvaatteen hinta on ehkä korkeintaan 0,5€. Kuvitellaan, että vauva tarvitsee 50 eri vaatekappaletta.
Lasketaanpas:
a) kirpputorilta 50 vauvan vaatetta kirpputorilta 0,5 euron kappalehintaan.
Kokonaishinta = 25 euroa

b) uutena kaupasta 50 vauvan vaatetta uutena kaupasta 5 euron kappalehintaan.
Kokonaishinta = 250 euroa
Säästö= 225 euroa

Kuvitellaan vielä, että myyt kirpputorilta ostamasi vauvan vaatteet itse pois kirpputorilla sitten kun ne jäävät pieniksi. Saat niistä todennäköisesti saman hinnan takaisin. Olet siis käytännössä puettanut lapsesi ilmaiseksi. Vaatteet ovat olleet sinulla vain lainalla.

Aikuisten vaatteita löytyy kirpputoreilta alennushintaan yhtä lailla. Hyvien ja sopivien vaatteiden etsiminen ei kuitenkaan ole yhtä helppoa kuin lasten vaatteiden kohdalla. Itse olen ostanut seuraavat kolme puseroa kirpputorilta:Puserot maksoivat 5e+10e+5e = 25 euroa

Yhtään ei ole käsitystä, että mitä kyseessä olevat vaatteet uutena maksaisivat, mutta Craft ja Nike ei nyt mitään huonoja merkkejä ole. Oletetaan, että vaatteet olisivat uutena maksaneet 50 euroa kukin.

Uutena kaupasta 50e+50e+50 = 150e

Säästö 150e-25e = 125e
Prosentuaalinen alennus = jopa 85%

Kuvittele, että käyttäisit vaateostoksiisi 85% vähemmän rahaa kuin aikaisemmin. Eli jos kuluttaisit (tai perheesi kuluttaisi) vaatteisiin vuodessa 1 000 euroa tulisi säästöä 850 euroa!! Ihan mukava diili eikö vain?

Kyseiset puserot ovat todella hyviä ja käytän niitä paljon. Eivätkä vaatteet tuntuisi yhtään sen paremmilta, vaikka ne olisi ostettu uutena kaupasta :)

Suuntaa siis kirpputorille ja tee suuria säästöjä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti